S Bérovou v kuchyni aneb Když hvězdy pálí - 7. díl: Velikonoční chléb se sýrem
S Bérovou v kuchyni aneb Když hvězdy pálí - 7. díl: Velikonoční chléb se sýrem
S našim štábem jsme se vypravili do Kaplice, za spisovatelkou a členkou strany zelených Petrou Karasovou. Dozvěděli jsme se o jejím receptu, který pravidelně připravuje na Velikonoce. Zaujal nás a díky tomu jsme sedli do automobilu a vyrazili až k hranicím naší krásné republiky. Cesta utekla jako voda a my ješte tentýž den natočili video, které nyní publikujeme pod naším článkem. Petra nás velice potěšila jednoduchostí svého tradičního receptu a umožnila nám ho rozšířit do všech domácností v České republice. Ve videu se zmínila dokonce o Velikonočních událostech v Kaplici a také jsme zjistili, jak může být těžké vyskloňovat název právě tohoto města. Níže ještě přikládáme psaný recept pro naprosté negramoty, kteří neumí video spustit. Ju?
Velikonoční chléb se sýrem
Co budeme potřebovat?
Kulatý chlebík
Máslo
koření, co chuť ráčí
Sýr
Postup:
Chléb nakrájíme nejprve z jedné starany a následně z druhé, tak aby vznikla na chlebu takzvaná Jidášova mřížka. Pozor, chléb nedokrajujeme úplně!
Do následné Jidášovo mřížky zastrkáváme nakrájený sýr. Chléb musí být celý zaplněn sýrem.
V rendlíčku rozehřejeme máslo s kořením a celý chléb jím prolijeme.
Pečeme na 170 stupňu okolo 20 minut, dokud se sýr nerozteče.
DOBROU CHUŤ
Náhledy fotografií ze složky S Bérovou v kuchyni